Konferencja w obronie Rodzinnych Ogrodów Działkowych.

16 lipca Poseł na Sejm RP Artur Ostrowski zorganizował konferencję prasową związku z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego w sprawie Rodzinnych Ogrodów Działkowych.

Na konferencji pojawiło się kilkadziesiąt osób: Poseł Artur Ostrowski, radni SLD, jak również sami działkowcy, którzy są zdenerwowani wizją likwidacji ogrodów działkowych. -Jeżeli gmina chciałaby wybudować na terenie ogrodów jakiś obiekt, to jeżeli nowa ustawa nie powstanie, to samorząd będzie miał prawo do wypowiedzenia działek i zlikwidowanie tego, co działkowicze budowali przez tyle lat – mówi Stefan Famulski, prezes ROD „Oaza”. Sojusz Lewicy Demokratycznej wie jak rozwiązać tą sytuację.- Przygotujemy nowy projekt ustawy, który zagwarantuje podstawowe prawa działkowcom. Taki projekt, któremu nic nie będzie można już zarzucić. Dlatego też zwracamy się do działkowców z prośbą o wypełnieni ankiety, czy są gotowi podjąć współpracę z SLD, celem wypracowania dobrego projektu ustawy, powiedział Poseł Artur Ostrowski.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!
W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych.